'Ontdek in mijn boek hoe je (chronische) pijnklachten kunt oplossen!'

In dit boek ontdek je o.a.:

 • Ontdek waarom de meeste mensen niet van hun klachten af komen
 • Ontdek onze visie op pijn en pas deze op jezelf toe
 • Veel tips & adviezen om jouw pijn te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen
 • Lees waarom ook 'chronische' klachten in veel gevallen te behandelen zijn
 • Ik onthul mijn persoonlijk verhaal hoe ik mezelf effectief behandel met onze visie (nog nooit eerder verteld)
 • Hoe je nu al problemen in de toekomst kunt voorkomen
Ja ik wil een fysiek boek!

Enkele leuke reacties over het boek...

Let op...!
Dit boek is niet alleen een meerwaarde voor als je op dit moment (chronisch) klachten of pijn hebt, maar is een aanvulling voor je gehele leven. Natuurlijk kun je de pijn die je nu ervaart wegnemen, maar wat nu als het volgend jaar weer terug komt? Misschien herken je dit wel. We krijgen in de meeste gevallen niet zomaar pijn of worden ziek. Er is eigenlijk altijd een oorzaak aan vooraf gegaan. Ik kan hier zelf over meepraten en ik ga je in dit boek overtuigen dat je nu aanpassingen kunt doen om je klachten te verhelpen of problemen in de toekomst te voorkomen. Ik had mezelf veel leed kunnen besparen en ik wil jouw daarbij helpen.

Zelf ben ik eigenaar samen met mijn compagnon Ivo ’t Lam van fysiotherapie4all en werk ik al ruim 11 jaar als fysiotherapeut binnen ons bedrijf. Wij hebben in een korte tijd een mooi bedrijf opgebouwd. Dit is ons mede gelukt door onze ervaringen, visie en missie op pijn. Wij willen graag mensen helpen om mensen van hun pijnklachten af te helpen, omdat wij geloven dat (bijna) elke klacht opgelost kan worden en dus iedereen pijnvrij zou moeten kunnen zijn.

Wij geloven dat alles een oorzaak heeft en dat niets vanzelf gebeurd. Daarom is het belangrijk om met een brede visie naar een klacht te kijken en niet alleen waar de pijn zich bevindt. Wij vinden het belangrijk dat je begrijpt wat PIJN is en hoe het nu eigenlijk ontstaat. In dit boek zullen we onze visie uitleggen en gaan onderbouwen, zodat jij weet hoe je jouw klachten kunt voorkomen of verhelpen.

Ja ik wil een fysiek boek
  • 11 Jaar

   Expert in het oplossen van pijn

  • 27.000+

   Downloads van mijn vorige ebook

  • 6+ jaar

   Studies gevolgd

  • 1500+

   Artikelen geschreven over pijn

  • Ontdek wat pijn nu eigenlijk precies is
  • Lees welke factoren pijn juist kunnen versterken
  • Hoe je het beste om kan gaan met de pijn
  • Hoe voorkom je juist dat pijnklachten terug komen
  • Veel tips en adviezen die direct toepasbaar zijn
  • Persoonlijke ervaringen onderbouwd met wetenschap
  • Voorkom dat je klachten chronisch worden
  • Wat je vooral NIET moet doen bij pijn
  • De meeste gemaakte fouten bij pijn
  • Waarom ik geen voorstander ben van medicatie
  • Fysiologisch herstel & belasting-belastbaarheid
  • Autonome zenuwstelsel wordt niet meegenomen
  Maikel Korbmacher

  "Lees in dit boek mijn persoonlijk verhaal. Zelf heb ik een chronische aandoening waarbij pijn mijn dagelijks leven voor een groot deel beïnvloed. In dit boek ga ik je uitleggen hoe ik mezelf met succes behandel"

  Maikel Korbmacher

  ‘Door mijn visie op pijn toe te passen heb ik mijn pijnklachten onder controle en heb ik weer kwaliteit van leven’

  Drie jaar geleden kreeg ik vreemde klachten. Spierpijnen, spiertrekkingen, krampen, brandende en koude voeten, nek- en hoofdpijnklachten en krachtsverlies in armen en benen. Daarnaast had ik ook autonome klachten, zoals hartkloppingen en darmklachten. Ik ben in die periode naar verschillende specialisten geweest en zij stuurde me naar huis met ‘stress’. ‘Je hebt het te druk gehad, je moet het maar wat rustiger aan gaan doen’. Ze adviseerde mij om een SOLK-traject te gaan volgen. Dit is een behandeling voor mensen met somatische onverklaarbare lichamelijke klachten. Omdat ik voelde dat mijn lichaam niet in orde was en ik me hier niet bij neer wilde leggen, heb ik me door laten sturen naar een specialist in Roermond. Deze neuroloog heeft ervaring met DVN (dunnevezelneuropathie).

  Uiteindelijk kreeg ik na twee jaar de bevestiging in het Maastricht UMC+ ziekenhuis dat ik het bij het juiste eind had. Het klinkt misschien een beetje raar, maar ik was eigenlijk opgelucht dat er een diagnose gesteld werd en ik de bevestiging kreeg. Als je pijnklachten hebt en je weet niet wat de oorzaak is, maakt het je gek. Niemand gelooft je en de onzekerheid slaat toe. Je brein gaat met je aan de haal en je komt in een neerwaartse spiraal, waar je moeilijk uit komt. Je hebt pijn, je bent depressief, je gaat minder ondernemen en bewegen, waardoor je niet meer weet hoe het verder moet. Al deze factoren bij elkaar hebben invloed op je klachten. De symptomen werden bij mij steeds erger. Ze werden zo erg dat ik elke dag alleen maar op de bank of in bed lag.

  Als ik terugkijk op deze periode voel ik me vreselijk, maar aan de andere kant heb ik er ook heel veel van geleerd. In mijn leven verliep eigenlijk altijd alles op rolletjes. Maar ineens was alles anders en zou ik al mijn materiële zaken willen inruilen voor een gezond lichaam. Als je gezond bent heb je heel veel wensen, maar als je ziek wordt wens je maar één ding en dat is; beter worden. Je beseft als je gezond bent eigenlijk niet hoe belangrijk en waardevol dit is.

  Misschien is het raar dat ik dit zeg, maar ik ben nu gelukkiger dan vòòr mijn aandoening. Ik geniet meer van de kleine dingen en geef meer aandacht aan de dingen die echt belangrijk voor me zijn.

  In de periode dat ik thuis zat heb ik een aantal boeken gelezen en me verdiept in het oplossen van pijn. Ik ben fysiotherapeut, maar de echte kennis van pijn had ik niet. Ik ben boeken gaan lezen over wetenschapper L. Moseley. Hij is een expert op het gebied van pijn en geeft lezingen over heel de wereld. Hierdoor heb ik inzichten gekregen over pijn, wat het precies inhoudt en wat dit met je lijf kan doen. Maar het belangrijkste is dat hij me inzicht heeft gegeven wat je juist niet moet doen.

  Ook zag ik een filmpje van een man die 100 meter onder het ijs kon zwemmen en de marathon liep op de Noordpool met blote voeten bij een temperatuur van -16 graden Celsius. Het indrukwekkendste vond ik nog wel dat hij met 29 mensen binnen 28 uur de Kilimanjaro beklom. Wetenschappers hadden Wim Hof voor gek verklaard en voorspeld dat dit onmogelijk was, omdat te snel in hoogte stijgen levensgevaarlijk zou zijn. Uiteindelijk hebben 22 mensen de top binnen die tijd bereikt. Onder deze mensen zaten zelfs personen die een chronische aandoening hebben. Onderzoekers in de Radboud Universiteit hebben middels onderzoek aangetoond dat ademhalingsoefeningen i.c.m. koude-training je immuunsysteem versterkt. Deze activiteiten onder extreme omstandigheden waren voor mij een bevestiging dat je lijf een enorm herstellend vormogen heeft en dat wij als mens er veel meer uit kunnen halen dan we zelf denken. Ons brein houdt ons vaak letterlijk voor de gek, waardoor we onszelf kunnen beperken in sommige opzichten.

  Uiteindelijk ben ik zelf ‘fan’ geworden van de Wim Hof-methode. Ik heb een cursus gevolgd. In de cursus kwam de theorie aan bod, leerde we ademhalingsoefeningen en kregen we ervaring met de kou door in een ijsbad te gaan zitten. Sinds het afgelopen jaar pas ik dagelijks deze technieken toe. Niet alleen heeft het geholpen voor de pijn, maar ook voor mijn mentale gesteldheid. Ik heb meer rust in mijn lijf en leven, voel me energieker en ben gelukkiger.

  Om jezelf te helpen moet je soms uit je comfortzone stappen en niet altijd de weg willen kiezen die volgens ‘specialisten’ goed voor je is. Er is simpelweg niet overal onderzoek naar gedaan en ieders lichaam is anders. Trek je eigen plan en ga op onderzoek uit. Ga experimenteren met bijvoorbeeld voeding, beweging, ademhaling, mind-set, etc. Neem de regie zelf in handen. Onderneem actie, want anders zal er nooit iets veranderen.

  Wat anderen van ons vinden...

  Ontvang jouw exemplaar!

  Ja ik wil het fysiek boek

  Ik geef iedereen 30 dagen niet goed geld terug garantie. Waarom doe ik dit? Omdat ik overtuigd ben dat dit boek iets gaat bijdragen aan jouw leven. Je loopt dus geen enkel risico in de aanschaf van mijn boek!